Verslag 122, Banff National Park, Alberta, Canada, - Reisverslag uit Banff, Canada van Carmelita & Harrie Cox - WaarBenJij.nu Verslag 122, Banff National Park, Alberta, Canada, - Reisverslag uit Banff, Canada van Carmelita & Harrie Cox - WaarBenJij.nu

Verslag 122, Banff National Park, Alberta, Canada,

Door: Harrie en Carmelita

Blijf op de hoogte en volg Carmelita & Harrie

28 Augustus 2012 | Canada, Banff

Verslag 122, Banff National Park, Alberta, Canada,

Ook hier weer links naar enkele filmpjes op YouTube, (gewoon de link aanklikken):

122.1.: Deze waterval gaat behoorlijk te keer: http://youtu.be/RKdNMMuPk90
122.2 : En deze kan er ook wat van: http://youtu.be/tsSy395jYSI
122.3.: Veel sneeuw en stomme truckers: http://youtu.be/h2StS9mEsUY

We hebben zoveel foto’s gemaakt in Banff en Jasper Nationale Parken, (duizenden!) en we vonden ze zo mooi, dat we ze toch maar over enkele verslagen verdeeld hebben. Van Calgary naar Jasper gaat een behoorlijk eind noordelijk. We konden in zuid-Banff (plaatsje Banff) geen geschikte kampeerplaats vinden, en reden dus in een keer naar noord-Banff, (Lake Louise), zetten daar de camper neer, en gingen vandaaruit met het Smartje weer zuidelijker, zodoende kwamen we drie keer langs dezelfde stukken. Maar dat bleef interessant. Ik hoef hier eigenlijk geen lang verhaal neer te zetten, de foto’s spreken voor zich. In totaal liggen er zo’n 8 nationale parken bij elkaar, naast de bezochte Amerikaanse Glacier, Waterton Lakes, Banff en Jasper, ook nog Yoho, Kootenay, Mount Revelstroke & Glacier. Misschien dat we in een later stadium nog eens een of meerdere van die laatste 4 parken kunnen doen. Het zou trouwens mooi zijn om hier ook nog eens hartje winter terug te komen. Staat op ons verlanglijstje. Direkt langs de weg liggen 7 reusachtige icefields-glaciers, en nog zo’n 25 kleinere, die ook behoorlijk indrukwekkend zijn. ’t Schijnt dat ze allemaal wel heel veel kleiner geworden zijn, de laatste tientallen jaren, door de zogenaamde Global Warming. Volgens mij zijn de geleerden het daar nog steeds niet helemaal over eens, maar kleiner zijn ze wel geworden.

Bekijk de plaatjes en de filmpjes, en krijg een indruk van dit fantastische natuurgebied.

©Harrie & Carmelita, 2014-09-01

• 02 September 2014 - 18:16

Nico:

Mooi, mooi , mooi. En goed dat je weer 'terug' bent. Je wordt gelezen en bekeken.

• 03 September 2014 - 22:09

Klaasje Van Der Ley:

Prachtig die landschappen en luchten en ook de bloemen, de klaprozen en die paarse bloemetjes, ik heb genoten van de diavoorstelling, groeten van Klaasje