Verslag 112: Yellowstone, deel 2. - Reisverslag uit West Yellowstone, Verenigde Staten van Carmelita & Harrie Cox - WaarBenJij.nu Verslag 112: Yellowstone, deel 2. - Reisverslag uit West Yellowstone, Verenigde Staten van Carmelita & Harrie Cox - WaarBenJij.nu

Verslag 112: Yellowstone, deel 2.

Blijf op de hoogte en volg Carmelita & Harrie

08 Augustus 2012 | Verenigde Staten, West Yellowstone

Verslag 112: Yellowstone, deel 2.

Ik heb een aantal heel mooie filmpjes erbij, zo’n park met allemaal geijsers en bubbelbronnen is veel mooier op filmpjes,

Links naar videos op YouTube:

112.8. Overal bubbelt of spuit er wel wat: http://youtu.be/qDs2n6anHKk
112.9. Nog een bubbelaar: http://youtu.be/JoXNlCCmm80
112.10. Het warme water stroomt in riviertjes: http://youtu.be/eXvz847_Rg8
112.11. De bubbels komen van heel diep: http://youtu.be/jY71af71skg
112.12. Die modderbubbels zijn heel fascinerend: http://youtu.be/uCPae9PBS5w
112.13. Die is er weer even heel druk mee: http://youtu.be/L5oUPGHgxyk
112.14. Enorme vlaktes staan te stomen: http://youtu.be/4RXs1M_9NI8
112.15. Mooi aangelegde wandelpaden: http://youtu.be/bxcdF6FrS-8
112.16. En dat was nog niet alles: http://youtu.be/SkOPLAaFJXE

Deze keer een verslag met weinig tekst, veel foto’s en een heleboel filmpjes. Geniet ervan!

Yellowstone is een heel groot park, en het lukte echt niet om de meer dan duizend foto’s terug te brengen tot één verslag. Al die spuiters, bubbelaars, stomers, modder-bubbelaars en dieren, ’t was geweldig. Was dit het mooiste wat we gezien hebben gedurende onze toer? We kunnen het niet zeggen. Al die verschillende gebieden zijn zo verschillend, het lukt ons niet om te zeggen wat nou echt het mooiste in de USA was. De Verenigde Staten hebben echt zoveel bijzonders om te zien, dat is niet te beschrijven, ook niet met foto’s of filmpjes.

Dit keer waren we bij ’s werelds bekendste geijser, The Old Faithfull. Deze geijser wordt zo genoemd omdat hij op zeer regelmatige tijden uitbarst. Er zijn wel hogere geijsers, of geijsers die meer water uitspuwen, maar deze is het regelmatigst. Er zit tussen de wachttijd op de vorige uitbarsting en de wachttijd op de huidige uitbarsting nooit meer tijdsverschil als 1 à 2 minuten. In de loop van de tijd verandert het wel een beetje, maar sinds mensenheugnis is die wachttijd altijd rond een uur. Sommige (andere) geijsers zijn soms een tijd heel aktief, en houden zich dan weer vele jaren rustig. Zo niet die ouwe Faithfull, die is altijd “op tijd”. Er verzamelen zich altijd een grote hoeveelheid toeschouwers om het feest mee te maken. Grote borden, door de rangers geplaatst, vertellen redelijk precies wanneer hij weer “afgaat”. Zelfs toen wij er waren, (augustus), was het al na-seizoen, en was het nog steeds vreselijk druk, alle parkeerplaatsen bezet, en dikke rijen op de “tribunes”.

Er was wel een vervelende komplikatie. Bij een van die geijsers (niet die ouwe Faithfull), kreeg Carmelita een flinke douche van dat water. Dat wordt door de rangers als niet gevaarlijk gezien. (Sommige geijsers hebben heel zuur en heel heet water). Deze niet. Er was dan ook niets aan de hand. Maar de volgende dag kreeg Carmelita op de natgeworden stukken een heleboel pukkels en puisten, die vreselijk jeukten. De dag erna zat ze op haar hele (ja, hele) lichaam onder de puisten, en werd ze lettelijk ziek van de jeuk. Met man en macht moesten we haar ervan weerhouden ze kapot te krabben, wat slechts gedeeltelijk gelukte. Na een paar dagen werd het weer minder, maar ze heeft er zeker twee weken last van gehad. Het enige advies wat de dokter ons gaf was: “Things happen…” Ze hadden er nog nooit van gehoord. Met wat jeuk remmende creme moest ze proberen eroverheen te komen. Ik had overigens ook zo’n douche gekregen, maar had geen enkele last ervan. Carmelita gaf me geen toestemming om de foto’s van het maanlandscahp op haar huid hier te plaatsen. We weten niet of het werkelijk door de Yellowstone-geijsers is gekomen, het kan ook veroorzaakt (of versterkt) zijn door iets wat ze gegeten heeft (dode visjes, of zo). We zullen het nooit weten, maar voor alle lezers: een gewaarschuwd mens telt voor twee.

Volgend verslag: Yellowstone deel 3. Nee, het is nog steeds niet afgelopen. Na een dag rust bezochten we de derde dag de Mammoth Hot Springs, alweer zo’n bijzonder thermisch gebeuren in Yellowstone.

©Carmelita & Harrie, 2012-11-18.

• 21 November 2012 - 12:22

Klaasje:

prachtig die natuur genoten van de foto's, alles is goed hier, groetjes

• 21 November 2012 - 12:28

Renée:

Prachtige foto`s ik wil ze echt zien!!!! nog even sparen in deze vorstelijke tijd .groetjes Renée

• 21 November 2012 - 21:22

Jose:

Kei mooie foto's! wel klote van die jeuk....ik moet me hier al erg inhouden met al die muggen....
    wanneer zijn jullie weer op Bonaire??