Verslag 94: Van Lubbock (TX) naar Roswell, (NM).
Door: HarCar
Blijf op de hoogte en volg Carmelita & Harrie
20 April 2012 | Verenigde Staten, Roswell
Het stuk van Lubbock naar Roswell was een saai stuk weg, kaal, nagenoeg zonder verkeer, en omgeven door ja-knikkers, waarmee olie wordt gewonnen. In New Mexico zou alles anders worden. Behalve dat er op diverse plaatsen in NewMexico de eerste atoombommen ontwikkeld waren, en proeven genomen zijn met de eerste atoombommen, nog voordat ze op Japan gegooid werden, is NewMexico ook de staat met de meeste UFO-sightings, ofwel waar de meeste Unidentified Flying Objects waargenomen en gefotografeerd zijn. UFO’s worden in de volksmond ook wel “Vliegende Schotels” genoemd. Sommige zelfbenoemde UFO-specialisten leggen een verband tussen die proeven met kernwapens en de bezoeken van de Aliens in hun UFO’s. De grote hoevelheden energie die bij zo’n kernproef vrijkomt, zou een aantrekkingskracht hebben op Aliens. Wie weet?
Er zijn veel UFO’s gezien, maar er zijn maar heel weinig werkelijke ontmoetingen met Aliens gerapporteerd, en de meeste van die rapporten werden al snel als verzonnen geclassificeerd.
Maar in Roswell is inderdaad op 14 juni 1947 iets neergestort dat de historie in ging als “The 1947 Roswell UFO incident“. Er werd op een farm een grote hoeveelheid rare materialen in een weiland gevonden, die door de sheriff in eerste instantie als een neergestorte vliegende schotel werd gerapporteerd. Als snel werd dit door de militaire instanties in een cover-up-aktie verklaard als een geheime weerballon, die neergestort was. Dit zou gaan om het uiterst geheime “Mogul”-projekt. Het blijft een raadsel waarom een weerballon als een top-secret projekt behandeld moet worden, maar ja. Ook zijn er mensen die de inzittenden van de vliegende schotel gezien hebben, behandeld en verzorgd hebben. De omschrijvingen van al die getuigen kwamen ook nog eens heel erg overeen. Wat wij ervan gezien hebben, is eigenlijk alleen maar de tentoonstelling over het 1947 Roswell UFO incident, met enorme hoeveelheden foto’s van sightings, zelfs onderdelen van het neergestorte “ding”, kranteknipsels en wat dies meer zij. Ook de apparatuur waarin de neergestorte Aliens verzorgd zijn stond daar tentoongesteld. In ieder geval hebben de slimme ondernemers in Roswell daar alert op ingespeeld, en zijn alle winkels in het plaatsje afgeladen met UFO- en Alien- prullaria, staat er een tentoonstelling waar UFO-fanaten uit de hele wereld een leuke entree-bedrag mogen betalen, enz. Op de tentoonstelling konden we een aantal gemummificeerde lichamen van verongelukte Aliens zien, en stonden we plotsklaps oog-in-oog met de vier laatste nog levende aliens, die ons netjes een handje gaven met een nietszeggende blik in de ogen, en af-en-toe een beetje rondschuifelden. Je moet niet vergeten, 1947 tot nu, ze zijn al 65 jaar geleden neergestort, en zo’n beetje rondhangen op zo’n tentoonstelling is nou ook niet het meest interessant om te doen. Ze waren wel vriendelijk, maar echt kontakt konden we toch niet met ze krijgen. We kwamen er nog twee in een kroeg tegen, die een glaasje cola (echte, geen Zero) zaten te drinken, (gesponsord door Coca-Cola), maar dat was het dan wel. Bekijk de foto’s, en oordeel zelf. Wij hebben ze in alle geval in het echt gezien, en dat kunnen jullie niet zeggen.
Voor de rest was Roswell niet interessant, in een winkeltje met leuke kleren en schoentjes zagen we nog een leuke etalage-pop, die last had van Nipple-gate, iets wat in Amerika momenteel volop in de belangstelling staat. Toen we binnenkwamen werd de jurk nét opgehesen, maar voordat we het winkeltje verlieten was hij al weer twee maal tot grote dieptes afgezakt. Het jurkje was trouwens wel iets heel opvallends, glitterig en Bling-Bling, ook zonder die nipple-gate, maar we vonden het te duur.
Tot slot nog een foto van een heel imposant gebouw in Roswell, het “Chaves County Courthouse”, het gerechtsgebouw.
Verder ging het, van de Aliens naar Carlsbad, waar heel indrukwekkende druipsteengrotten onder de grond zitten, die nou eens niet op zijn Amerikaans verpest zijn met bonte kleur- licht- en laser-taferelen met pseudo-klassieke klanken enorm opvallend op de achtergrond. Ik bereidde me voor op een heel lang pleidooi om Carmelita mee onder de grond te krijgen. Neem dit niet al te letterlijk trouwens.
Over Carlsbad Caverns meer in het volgende verslag.
©Carmelita & Harrie, 2012-07-07.