Boston (Massachusetts) - Reisverslag uit Amsterdam, Nederland van Carmelita & Harrie Cox - WaarBenJij.nu Boston (Massachusetts) - Reisverslag uit Amsterdam, Nederland van Carmelita & Harrie Cox - WaarBenJij.nu

Boston (Massachusetts)

Door: HarCar

Blijf op de hoogte en volg Carmelita & Harrie

13 September 2010 | Nederland, Amsterdam

Reisverslag 28, Boston (Massachusetts).

Boston is een stad aan de oostkust van de Verenigde Staten, in de staat Massachusetts.
Ligt zo’n 525 km van de Canadese grens, en zo’n 300 km ten noorden van NewYork City.
Wij vonden het natuurlijk al snel een heel grote stad, maar hij staat niet eens in de top-10 van grootste steden van de USA.
Nathalie, onze buurvrouw op Bonaire was in deze regio opgegroeid, en was, zoals de meeste Amerikanen, trots op “haar” regio. Ze wilde ons graag Boston laten zien. Wij vonden dat prachtig, zo’n goede gids krijg je niet zo makkelijk.
Onze kampeerplaats was op het schiereilandje van Gloucester, een stukje noord-oostelijk van Boston. Zij kwam op het idee met de veerpont naar Boston te gaan, vanuit Salem, een plaatsje noordelijk van Boston. Dat was inderdaad heel leuk, zo kwam je over zee aan in het centrum van de stad, met een mooie blik op de hoge gebouwen. (foto 1 t/m 5).
Boston is enkele jaren geleden helemaal gerenoveerd, grote snelwegen zijn onder het centrum door gegraven, de stad met z’n gebouwen opgeknapt, en er is een levendige, mooie stad ontstaan. Een aantal gebouwen zijn herbouwd in de oude stijl, afgewisseld met torenflats, heel indrukwekkend. De dode stadscentra, zoals we al zoveel waren tegengekomen, zagen we hier niet. We gingen eten in het Italian Town, met vele leuke eettentjes, en deden een stadsrondrit, waar we veel leuke kiekjes konden maken. (foto 13 t/m 24). Wij houden niet zo van oude bibliotheken, maar moesten er toch aan geloven. En dat was behoorlijk imposant. (foto 25 t/m 30). Een heel oude reklameposter voor Nederland trok onze aandacht (foto 30), na de tocht over het universiteitsterrein (foto 31 t/m 33) slenterden we nog even door Chinatown (ook hier!), (foto’s 35 t/m 37).
Jawel, Boston was een heel mooie, leuke en indrukwekkende stad.

Volgende ke(e)r(en) meer over Gloucester, en een bezoek aan onze vriend Bill (ook al uit Bonaire), die ons een leuk stuk van New Hampshire zou laten zien.

Harrie & Carmelita ©2010

• 14 September 2010 - 06:45

Gerard:

Hoi Harrie,
    Ik ben het helemaal met je eens, Boston is een mooie stad met een Europese uitstraling, door de vele terrasjes. Daarnaast organiseert Boston een van de oudste marathons.

• 14 September 2010 - 11:13

Debby:

hola harcar
    inderdaat een mooie stad vanuit het water gezien lijkt wel of die grote gebouwen uit het water rijzen heel mooi.
    groetjes deb